Het laatste Lastmile.info nieuws

Jumbo Supermarkten heeft first en last miles ingetekend voor locaties

Er is de laatste maanden hard gewerkt aan het realiseren van het online portaal waar de first en last miles van retail locaties verzameld en getoond gaan worden. Lastmile.info consortiumpartner Jumbo Supermarkten heeft hier als eerste haar locaties met eventuele first en last miles beschikbaar gesteld.

Check https://lastmile.mendixcloud.com om de ingevoerde locaties te zoeken en te bekijken. Daar waar je geen routes van en/of naar een locatie ziet, worden de routes nog ingetekend. Of niet… want voor locaties die makkelijk en eenduidig zijn aan te rijden, zijn first en/of last mile routes niet nodig. 

What’s next?

Een nieuwe functionaliteit die op de agenda staat is de mogelijkheid om per locatie de first en last mile informatie als PDF op te slaan. Deze PDF bevat naast de locatiegegevens, first en last mile informatie ook een QR code. Het scannen van deze QR leidt naar een mobiele pagina met alle eerder genoemde informatie plus je eigen GPS locatie getoond op een kaart. Dit is een eerste stap om de aanrijdroutes digitaal beschikbaar te maken.

En verder?

We zijn bezig met de verdere ontwikkeling van het portaal om uiteindelijk ook restricties, venstertijden, milieuzones en voorkeursroutes op te gaan nemen. Al deze informatie moet chauffeurs gaan helpen om locaties makkelijker, veiliger, sneller en zonder stress te bereiken, rekening houdend met lokale wet en regelgeving en met respect voor de omwonenden en bezoekers van een locatie. 

Een voorbeeld van een door Jumbo Supermarkten ingevoerde first en last mile naar een Jumbo filiaal in Utrecht.

Consortiumpartners

Facilitators en supporters